Om racen

Tsunami & Blanca
Tsunami & Blanca
Bull Terrier Miniature (MBT) er en mindre til medium størrelse hund der normalt vejer mellem 12-15 kg og de fleste er omkring 35-40 cm høje (Standarden siger de ikke bør overstige 35,5 cm)

 

Det er en kraftig, muskuløs og kompakt hund med sit særpræget æggeformet hoved. Den har en kort pels der forekommer i farverne Hvid, Sort, Brindle, Rød, Fawn og Tricolor.

 

De fleste MBT´er er legesyge, aktive, familiens klovn og ekstrem kærlige. De er meget knyttet til deres “mennesker” og elsker at være en del af familien.

 

Men tag ikke fejl, de er smarte, kloge, meget individuelle, stædige og kreative. De fleste har et højt energi niveau, er modige, selvsikre og oftest godmodige. De kræver at være en del af familien og er måske ikke det bedste valg for en travl familie med mindre børn – de er heller ikke glade for at være alene hver dag i mange timer.

 

De fleste MBTér elsker og nyder samværet med ældre børn fra ca 8-10 år, men er ikke særdeles velegnet til mindre børn. Årsagen er at de ofte bliver for ivrige og legesyge, og selv bliver som et lille barn. Og da det er en kraftfuld hund er det ikke den bedste kombination. MBTér er ikke altid i stand til at kontrollere deres glædesudbrud som vi i daglig tale kalder “Buller-Flip” ! De er utrættelige og elsker at lege med bold og andre aktiviteter. De elsker at følge familien i alle deres aktiviteter og nyder samværet så meget som muligt – Det er absolut ikke en kennelhund der er sepereret fra familien det meste af dagen!


 Det er vigtigt at børn lærer at omgås og respektere din MBT – Den skal behandles ordentligt og vil ikke bryde sig om at blive provokeret eller drillet, da det kan opildne for voldsom leg.

De er forholdsvis lette at opdrage men kræver konsekvens i sine første leveår. Konsekvens må ikke forveksles med at “være hård”…

 

Da MBTén er meget legesyg og energisk, især de første 5-6 år, er de et perfekt match med den aktive familie.

 

MBT kan være en udfordring for førstegangs hundeejere, men ikke en uoverkommelig opgave. De er stædige som de fleste terrier racer, og kan være en mundfuld for uerfarne hundeejere at træne.

De har en dominant natur og vil flere gange tage chancen for at “overtage styringen” – derfor konsekvens i dagligdagen. Husk på den lille søde hvalp vil en dag veje 12-15 kilo og det vil være en helt ny situation.

 

Sålænge din MBT får det rette motion, mental stimulering, konsekvens, guides i rigtig retning, venskab og kærlighed, vil de fleste MBTér kunne indgå en enhver familie. Nogle ældre MBTér kan være dominante og aggressive overfor andre hunde (især samme køn). Derfor er det altid vigtigt at være påpasselig ved møde med andre hunde/dyr fra de begynder at blive kønsmodne. Dette gælder de fleste hunderacer og ikke udelukkende MBT.

 

God socialisering og hvalpetræning er vigtigt allerede fra du får din hvalp hjem. Med god socialisering og træning vil jeres tid sammen blive meget lettere allerede fra hunden er ung og op gennem årene. Uden denne socialisering og træning, kan din MBT blive usikker i forskellige nye situationer, udvise agression, og generelt er der risiko for at den bliver en byrde for familien istedet for en omgængelig familiehund som den er.

 

Når din MBT er vel socialiseret og tilpas trænet, vil den lettere forstå hvad der er krævet og ønsket at den i forskellige situationer og ved hvordan den skal opføre sig. Herefter vil den være en fornøjelse og kan introduceres i familiens hverdag og aktiviteter

 

Beskrevet i forhold til egne erfaringer og ifølge Engelsk Kennel Klub´s beskrivelse af racen.

Breed Standard – The Kennel Club UK