Om Minimalistic’s

Hvem er vi ?

Vores hunde er en stor del af hverdagen her på Fyn, da vi både har Miniature Bull Terrier samt vores 2 ældre American Staffordshire Terrier. Vi har igennem de sidste rigtig mange år nydt ”hundelivet” og vores hunde lever hos os som en integreret del af familien. Vi er så heldige at hverdagen kan tilpasses vores hundeliv og derfor er det muligt, at tilbringe maximal tid med vores hunde i hverdagen. Vi er medlemmer af både Dansk Kennel Klub og Dansk Terrier Klub – desuden har Michael gennem en årrække været en del af Dansk Terrier Klubs bestyrelse og en del af klubbens Webteam.

Vores liv med Miniature Bull Terrier

Michael har igennem flere år haft kontakt til en del udenlandske kenneler for at søge information om racen, og for at være bedst muligt forberedt. Raceforbud/Hundeloven var en af grundene til at vi fik MBT tidligere end først planlagt da det jo som bekendt satte en stopper for vores planer med Amerikansk Staffordshire Terrier. Denne udenlandske kontakt udviklede sig i retning af MILKYWAYMINIATURE i Spanien. Vi synes deres hunde er fantastiske både med hensyn til eksteriør og ikke mindst helbred og temperament. Vi fik en super aftale med dem om, at vi fik MILKYWAYMINIATURE BLACK DOG ”MANOLITO” hjem på en 1 årig aftale. På den måde kunne vi lære racen bedre at kende og ikke mindst studere den på tætteste hold indtil vi kunne få vores ”egen” MBT.
Manolito var kun 12 mdr da han ankom og han overbeviste os ret hurtigt om at MBT var sagen for os. Med en MBT i huset keder man sig aldrig! Vi har i dag 7 som alle er meget forskellige ”personligheder” – men fælles for dem alle er at de elsker ”Action” og de elsker at være en aktiv del af familien. Det er ligemeget om det er en god lang gåtur, leg med bold eller en tur i skoven…en MBT er altid klar. De elsker også at bruge hovedet, og de er absolut ikke dumme som mange påstår, tværtimod. Måske stædige..men det er jo en terrier. Især Agility som vi ofte bruger tid på i vores egen have elsker de og er faktisk dygtige til det. Og tag ikke fejl…de nyder også at fordrive tiden, med hygge i sofaen.
MBT er utrolig kærlig og god med børn. I nogen tilfælde kan en MBT lokkes til selv at opføre sig som et ”utilpasset” barn og derfor er det en god ide at mindre børn og MBT altid er under opsyn af voksne. Det er helt sikkert ikke nogen ”kennelhund” som skal tilbringe størstedelen af tiden i en hundegård eller alene!

Vores hunde/Udstilling

Der skal ikke herske tvivl om at vi er bidt af en gal udstilling! Gennem de sidste snart 20 år er det blevet til mange rejser med hundene i ind og udland. Det er blevet til mange gode ture til bla Tyskland, Sverige, Holland, Luxembourg, Belgien, Ungarn, Tjekkiet, Kroatien, Italien og ikke mindst deltog vi med hunde fra Minimalistic’s på verdens største udstilling CRUFTS i Birmingham, England – Begge gange placeret mellem de bedste! I 2017 drog vi på den helt store rejse til USA hvor vi deltog i udstillinger som den store prestigefyldte Montgomery Specialty og ikke mindst racens Specialty i Californien. En fantastisk tur hvor både Tropi og vores 2 hvalpe der idag bor i USA, klarede sig fantastisk.
Vi har haft en fantastisk start med MBT og ikke mindst på udstillinger – Vi har stort set opnået ”BEDST I RACEN / BEDST I MODSAT KØN” i samtlige lande vi har udstillet i. Både i 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 og 2017 har vi med 2 forskellige hanhunde vundet den officielle titel som DANSK RACEVINDER I DANSK KENNEL KLUB. Desuden er det blevet til: DANSK VINDER, DANSK JUNIOR VINDER, DANSK SVENSK OG LUXEMBOURG CHAMPIONS,INTERNATIONAL CHAMPION, VDH JUNIOR CHAMPIONS, DCBT JUNIOR CHAMPIONS, KØBENHAVNER VINDER, TROPHY VINDER I UNGARN OG CRUFT QUALIFICATION 2012+2013+2014+2015+2016+17.
En anden stor stolthed er vores egen opdrættet Minimalistic’s WD Thunderstorm, som på Verdensudstillingen i Finland 2014 vandt titlen “Junior Verdensvinder” – Det er første gang man ser en dansk opdrættet verdensvinder i vores race! Så vi har ikke ligget på den lade side de sidste år med MBT og vi er super stolte af vores resultater.
I dag er vi ejer/medejer af følgende MBT: CH.MILKYWAYMINIATURE TROPICAL STORM (DANSK RACEVINDER 2012+2013+2014+2015+2016) – CH.MILKYWAYMINIATURE BLACK DOG (DANSK RACEVINDER 2011) – CH.MILKYWAYMINIATURE QUEEN – MINIMALISTIC’S WD THUNDERSTORM – MINIMALISTIC’S WD FAMILIA ESPAÑOLA – MINIMALISTIC’S WD ICEBREAKER – MILKYWAYMINIATURE HARD AS A ROCK – MINIMALISTIC’S QD CHASING LIBERTY

WD kuldet i hvalpekassen
WD kuldet i hvalpekassen

Vores opdræt – Racens fremtid

Logo opdr-udd

Vi har mange års erfaring med forskellige racer og en bestået DKK opdrætteruddannelse.. Vi opdrætter under kennelnavnet ”Minimalistic´s”.
De sidste års mange rejser i hele Verden med vores MBT har givet os en utrolig ballast og erfaring.
Vi har mødt mange spændende udenlandske opdrættere, set kvaliteten på de bedste MBT i Europa og USA, flere gange har vi mødt de avlshanner vi har i tankerne og derigennem selv haft muligheden for at vurdere eksteriør, helbred og temperament , og ikke mindst har dette medført at vi er blevet en del at et uvurderligt Europæisk netværk som er platformen for et seriøst opdræt. Vi føler det er vigtigt at ”komme ud” og være en del af MBT verdenen og på den måde ikke udelukkende træder vande i Danmark. I dag har vi et meget tæt samarbejde med MILKYWAYMINIATURE i Spanien som også fremtidens planer er baseret på.
I Danmark i dag er MBT en forholdsvis lille race. Derfor er vi også medlemmer af Svensk Bull Terrier Klub og følger deres avlsrestriktioner samt Racegruppen i Dansk Terrier Klub’s avls anbefalinger. Sverige har en del flere opdrættere og registrerede MBT at trække viden og erfaring fra som vi uden tvivl drager nytte af til gavn for vort opdræt.
Helbred er en vigtig faktor for succesfuldt opdræt – derfor er vores MBT der indgår i vores opdræt PLL testet, hjertescannet, nyrescannet, nyretestet UPC og Patella. ”Breed to improve” er vores motto.
Minimalistic’s kuld er kun planlagt fordi vi kan bruge det selv og ikke udelukkende med salg for øje. Forventer vi ikke selv at kunne bruge noget fra et kuld bliver det ikke planlagt. Vi ønsker en tæt kontakt med vores fremtidige hvalpekøbere for at sikre vores opdræts fremtid og ikke mindst for racens bedste. Opdræt for at forbedre racens fremtid er langsigtet – Der er mange udfordringer i at opdrætte sunde racetypiske MBT der lever op til racens standard. Sundhed og Eksteriør skal gå hånd i hånd og det ene er intet værd uden det andet. Hvad er en sund minibull der ikke er racetypisk og ikke ligner en minibull som beskrevet i standarden ? Hvad er en super racetypisk minibull i forhold til standarden, hvis den skrænter på helbredet ?
Udover helbred, er der udfordringer i opdræt af korrekt type, korrekt bid/tandstilling og ikke mindst den ønskede højde på 35,5 cm. MBT har nu endelig fået sit eget FCI nummer og den skrevne standard er det vi skal stræbe efter i vores opdræt – hverken mere eller mindre! Vi er altid åbne for spørgsmål til vores hunde, opdræt, racen eller andre generelle spørgsmål man må have i tankerne.

Man er selvfølgelig altid velkommen til at besøge Minimalistic´s, ifølge forudgående aftale, så man ved selvsyn kan opleve denne fantastiske race.

Med venlig hilsen
Kennel Minimalistic

Udklip